Abitex

Abitex

Abitex uit Manzano (UD) – Italië maakt deel uit van de Aurimgroep uit Padova. Aurim herbergt diverse textielondernemingen, elk met eigen signatuur. Aurim bezit ook eigen productiefaciliteiten binnen Italië en produceert meubelstoffen dus in eigen beheer. De stoffen worden op voorraad gelegd in het gigantische magazijn in Padova, vanwaaruit deze, desgewenst in coupages, uitgeleverd worden over de hele wereld.

Abitex is met name gespecialiseerd in meubelstoffen en kunstleer bedoeld voor de projectmarkt.

Wat de Abitex-collectie met name kenmerkt is de grote veelzijdigheid. Synthetische stoffen wisselen zich af met artikelen gemaakt uit natuurlijke garen zoals wol en katoen. Veloursstoffen, vlakweefsels, fijne frisé’s, uni’s en passende jacquards in contemporaine kleurstellingen zijn hier terug te vinden. Er wordt gebruikgemaakt van de modernste technologieën op het gebied van garen, die ontwikkeld worden in samenwerking met andere industrieën binnen Italië.

Dat leidde onder andere tot de ontwikkeling van een reeks stoffen die geweven worden uit 100% recyclebare garen.

De verscheidenheid aan producten maakt het mogelijk om ze in te zetten op vrijwel alle terreinen van de projectmarkt. hospitality, healthcare, office, marine: voor alle gebieden zijn er stoffen en kunstleer aanwezig.

Alle producten worden getest op en gecertificeerd voor vlamvertragendheid, hoge slijtvastheden, pilling, lichtechtheid. Ook Oekotex-100 en productie volgens REACH-richtlijnen, zijn aspecten die qua duurzaamheid betrekking hebben op de collectie van Abitex.

De website van Abitex maakt het de bezoeker zeer gemakkelijk alle informatie betreffende een product te vinden.

Waar ben je naar op zoek?

Wil je meer weten over onze collecties en onze diensten?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Join Interior Republic en beleef onze wereld.